Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Algeriet.

Senest opdateret 08-04-2021 kl 14:43

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Algeriet.

Information om konkrete restriktioner i Algeriet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Algeriet.

Information om konkrete restriktioner i Algeriet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Algeriet, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Danske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i Danmark som udgangspunkt ikke kan indrejse i Algeriet.

Algeriet har indført indrejseforbud, som gælder indtil videre. Alle grænser samt luft- og maritim trafik bortset fra enkelte særafgange og -ankomster er lukkede. Gods-/varetrafik er undtaget. Flyselskaberne oplyser, at der i marts måned ikke vil være muligt at flyve ind i Algeriet fra udlandet. Det skulle fortsat være muligt at flyve ud af landet. For yderligere information, skal du kontakte dit fly- eller rejseselskab.

Erhvervsrejsende kan kun rejse ind i Algeriet efter forudgående indhentelse af særlig skriftlig tilladelse fra de algeriske myndigheder. Ambassaden kan være behjælpelig med indhentelse af sådan indrejsetilladelse. Erhvervsrejser med fly kan kun gennemføres i det omfang, der er fly ind i Algeriet. I marts måned forventes der ifølge flyselskaberne ikke at være fly ind i Algeriet.

Der er enkelte flyforbindelser (særfly) mellem Algeriet og Europa. Ambassaden er bekendt med at luftfartsselskaberne kræver dokumentation for negativ pcr test, som er mindre end 72 timer gammel, ved indcheckning på fly til Algeriet, da de algeriske myndigheder kræver det af dem.Læs mere på ambassadens hovedside.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Algeriet har  indført 14 dages karantæne for personer, der kommer fra udlandet.

Interne rejserestriktioner

Interne togforbindelser og andre typer offentlig transport samt taxakørsel fungerer med krav om overholdelse af regler om at holde afstand, åbne vinduer og håndhygiejne. Taxaer må kun medtage én passager på bagsædet. Se dog afsnittet om "lokale restriktioner" for særregler om offentlig transport og taxakørsel i nogle wilayaer.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Algeriet, da international flytrafik indtil videre er indstillet.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført natligt udgangsforbud mellem kl. 23.00 og 05.00 følgende wilayaer: Batna, Biskra, Blida, Bouira, Tebessa, Tlemcen, Tizi-Ouzou, Alger, Jijel, Sidi Bel Abbes, Constantine, Mostaganem, M'Sila, Oran, Boumerdes, El Tarf, Tissemsilt, Ain Temouchent og Relizane.

Forsamlingsforbud

Der er forbud mod at forsamles mere end 2 personer. Også familiesammenkomster er forbudte. Der skal holdes mindst 2 meters afstand ved al færdsel i det offentlige rum.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Danskere, der befinder sig i Algeriet og mistænker at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker, herunder lokale skadestuer, og sætte sig i telefonisk forbindelse med den lokale algeriske sundhedsmyndighed gennem gratisnummeret 3030 eller i nødstilfælde 1021 (Civilforsvaret/ambulance).

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Det algeriske udenrigsministerium har 28. maj 2020 meddelt at visa, opholdstilladelser og kvitteringer for ansøgning om opholdstilladelse, der udløber i perioden med coronarestriktioner og lukkede grænser, automatisk forlænges uden at man behøver at gøre noget. Dette gælder indtil restriktionerne ophæves og grænserne genåbnes.

Udrejse af Algeriet

Det er i øjeblikket kun muligt at udrejse med særfly. Air France har en daglig afgang til Paris fra Algier og 2 ugentlige afgange fra Oran. Lufthansa har en afgang fra Algier til Frankfurt ca. hver 10. dag. Andre flyselskaber har ikke fastlagte afgange.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Læs mere på Algeriets Sundhedsministeriums hjemmeside

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Algier inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Algeriet eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en Rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.