Gå til indhold

COVID-19 Algeriet

Her kan du finde information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Algeriet.

Senest opdateret: 18-05-2023 kl. 11:00

 

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Algeriet har fra den 31. oktober 2022 ophævet alle indrejserestriktioner, herunder vaccinationskrav og påvisning af negativ test ved ankomst. 

 

Interne rejseregler

Interne togforbindelser og andre typer offentlig transport samt taxakørsel fungerer med krav om overholdelse af regler om at holde afstand, åbne vinduer og håndhygiejne.

 

Coronapas

Algeriet har ikke oplyst, hvorvidt det danske eller europæiske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat og vaccination.

Læs mere om coronapasset her.

En printet version af coronpasset kan findes på sundhed.dk

 

Regler for personer i transit

Rejsende, som rejser i transit i Algeriet er ikke undtaget indrejsereglerne uanset transportform.

Rejser du i transit fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmulighederne med de lokale myndigheder.

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriet rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor

 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Algeriet som for alle andre rejsende. Læs mere i afsnittet "Rejserestriktioner"

 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med KORT varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

Udgangsforbud

Der er i øjeblikket ikke udgangsforbud i Algeriet.

Forsamlingsforbud

Det tidligere forsamlingsforbud er ophævet.

 

Hvis du bliver syg

Danskere, der befinder sig i Algeriet og mistænker at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker, herunder lokale skadestuer, og sætte sig i telefonisk forbindelse med den lokale algeriske sundhedsmyndighed gennem gratisnummeret 3030 eller i nødstilfælde 1021 (civilforsvaret/ambulance).

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  I linket kan du læse svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

 

 

Udrejse af Algeriet

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark.

Har du sundhedsfaglige spørgsmålet vedr. COVID-19 kan du finde information på coronasmitte.dk

Vi kan ikke besvare specifikke spørgsmål om COVID-19 test, vacciner og sundhedsmyndighedernes regler om karantæne i Danmark. Det kan du i stedet læse om her:  coronasmitte.dk.

 

Mere information

Læs mere på Algeriets Sundhedsministeriums hjemmeside

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Algeriet.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Algier Du kan altid kontakte inden for almindelig åbningstid Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.
Du kan også downloade vores app ([email protected] eller +45 3392 1112). Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Algeriet, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation hjemmeside.

hent app'en Rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.