Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Algeriet

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Algeriet.

Senest opdateret 19-10-2021 kl 15.30

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Algeriet.

Information om konkrete restriktioner i Algeriet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Algeriet.

Information om konkrete restriktioner i Algeriet opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Algeriet, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

DET ANBEFALES PÅ DET KRAFTIGSTE, AT HAVE ALLE BEVISER, CERTIFIKATER OG TESTRESULTATER UDPRINTET, DA QR-KODER IKKE ANVENDES FOR NUVÆRENDE.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Ved ankomst skal man kunne fremvise negativ PCR-test, som er mindre end 36 timer gammel. 

Man skal derudover forvente at få lavet en kviktest for Covid-19 ved ankomst. Testen er selvbetalt, og koster 15 euro. Der kan betales med Euro, dollar og dinarer i lufthanven. 

Grundet en vis usikkerhed om de gældende regler, opfordrer ambassaden på det kraftigste til at man undersøger indrejsemulighederne grundigt via den algeriske ambassade i Danmark og/eller flyselskab i alle individuelle tilfælde.

 

Læs mere på ambassadens hovedside.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Indrejsende skal påregne at få foretaget en kviktest ved indrejse.

Grundet usikkerheden om de gældende regler, opfordrer ambassaden på det kraftigste til at man undersøger indrejsemulighederne grundigt via den algeriske ambassade i Danmark og/eller flyselskab i alle individuelle tilfælde.

Interne rejserestriktioner

Interne togforbindelser og andre typer offentlig transport samt taxakørsel fungerer med krav om overholdelse af regler om at holde afstand, åbne vinduer og håndhygiejne.

 

Transitmuligheder

Når flytrafikken normaliseres vil der være mulighed for transit.

                     Lokale restriktioner

Der skal bæres maske på alle offentlige steder og i al transport. Det er også obligatorisk at bære maske i sin egen bil, selv hvis man er alene i bilen. Overtrædelse straffes med bøde og fængsel, hvis bøden ikke betales rettidigt.

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

I wilayaer omfattet af udgangsforbud må restauranter og caféer have siddende gæster på halv kapacitet. 

 

Udgangsforbud

Til og med 19. oktober 2021 gælder natligt udgangsforbud mellem kl. 23.00 og 05.00 i følgende  wilayaer: Oum El Bouaghi, Batna, Bejaia, Béchar, Bouira, Tebessa, Tizi-Ouzou, Alger, Jijel, Sétif, Skikda, Sidi Bel Abbes, Guelma, Constantine, Mostaganem, M’Sila, Ouargla, Oran, El Oued, Khenchela, Souk Ahras, Naâma et Ain Temouchent. Dette udgangsforbud ophæves med virkning fra 20.oktober 2021.

Forsamlingsforbud

Der er fortsat forsamlingsforbud. Dette gælder også familiesammenkomster som f.eks. bryllupper.

                     Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Danskere, der befinder sig i Algeriet og mistænker at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker, herunder lokale skadestuer, og sætte sig i telefonisk forbindelse med den lokale algeriske sundhedsmyndighed gennem gratisnummeret 3030 eller i nødstilfælde 1021 (Civilforsvaret/ambulance).

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

                     Visum og opholdstilladelse

Det algeriske udenrigsministerium har 28. maj 2020 meddelt at visa, opholdstilladelser og kvitteringer for ansøgning om opholdstilladelse, der udløber i perioden med coronarestriktioner og lukkede grænser, automatisk forlænges uden at man behøver at gøre noget. Dette gælder indtil restriktionerne ophæves og grænserne genåbnes.

                     Udrejse af Algeriet

Der er begrænset antal fly ud af Algeriet med diverse flyselskaber. Tjek med dit flyselskab.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Læs mere på Algeriets Sundhedsministeriums hjemmeside


Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Algier inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Algeriet eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en Rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.